V roce 2022 se zrodil nápad vytvořit sérii výjevů zachycujících svět, ve kterém sice nežijeme, ale už je téměř na dosah.

První z této série maleb (“Objetí“) byla dokončena až po osmi měsících. Stále jsem měla před sebou jasnou vizi o tom, jak mají obrazy působit a co by vlastně měly sdělovat. Ohledně stylu jsem se ale musela zamyslet vícekrát. Jak obrazy vznikaly, přetvářely samy můj náhled na věc. Díky místům, na kterých jsem se při tvorbě ocitla, jsem dokázala Nový svět vidět jasněji.

A to především díky náladě, kterou dýchají barevné tóny, linky a jejich seskupení. Konkrétní motivy a symboly na obrazech jsou, protože chci touto cestou ukázat lepší svět i divákovi, ne jen sama sobě. Avšak pocit, který tímto chci sdílet, se probouzí právě díky neuchopitelné stylizaci. Tak bych ráda krátce představila tento cyklus: Země zaslíbená.

Jeden z obrazů k cyklu Země zaslíbená: “My dva”, Olej na dřevě, 50×70 cm

Koně – symbolizují zde osoby protikladné, zároveň však sobě podobné. Kůň je majestátní, divoké, silné zvíře, avšak zároveň úplně podřízené, pokud se nechá zkrotit. Jsme v tomto stejní. Člověk má volbu, svobodnou vůli konat, jednat a být tím, čím se rozhodne.